FunX

Bas Muijs gefascineerd door maffiawereld

  1. Newschevron right
  2. Bas Muijs gefascineerd door maffiawereld
Bas Muijs speelt een topcrimineel in de musical Yab Yum: Circus van de Nacht, maar zelf heeft hij ook een fascinatie voor de maffiawereld. "Op de een of andere manier heb ik daar zelf van tevoren veel over gelezen, veel films over gezien en nieuws gevolgd. Ik hoefde me dus niet zo in te lezen of in te leven in mijn rol. Ik wist er al veel van."

Bas hoefde geen auditie te doen voor Yab Yum: Circus van de Nacht, omdat de producent hem geweldig vond in de agressieve rol die hij speelde in Voetbalvrouwen. De acteur/presentator vond het een enorme eer dat hij de rol direct kreeg. "Wat weinig mensen weten is dat ik nooit eerder in een musical heb gespeeld. Om nou zonder auditie bij zo'n grote musical terecht te komen, dat is best bijzonder. Ik ben daar hartstikke trots op."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F63736187&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

Tv of musical?

Bas Muijs hoopt dat hij zijn televisiewerk en musicalrollen kan combineren, omdat hij ze beide leuk vindt. "Als er nog een aanbieding komt voor een musicalrol, dan weet ik nu wat het is. Ik vind het geweldig om te doen, het is echt heel leuk. Je bent onderdeel van een grote groep acteurs, actrices, dansers en danseressen. Het is geweldig om daar elke avond mee het podium op te gaan."

De Vijf Legendes

Bas Muijs heeft voor de Nederlandse versie van Rise of the Guardians (De Vijf Legendes) de stem ingesproken van Koning Winter (Jack Frost). Samen met onder andere de kerstman, de paashaas en de tandenfee gaan ze samenwerken om een kwade geest weg te krijgen die kinderen bang wil maken. Deze nieuwe Amerikaanse bioscoopfilm gaat 28 november in première.

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/aPLiBxhoug0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie