STER Advertentie
STER Advertentie

Howard Komproe schrijft boek 'de grens v/d grap'

Dinsdag 13 november 2012 - 12:30 uur

|

Door:

Burç

Howard Komproe, De grens van de grap, boekDe #negerdag die Howard Komproe in maart introduceerde viel niet bij iedereen in goede aarde, maar het inspireerde hem wel tot het boek: De grens van de grap. De comedian vertelde vanochtend in de FunX ochtendshow dat hij bij de lancering in 2013 drie discussieavonden wil houden over de vraag: Wanneer is iets een grap en wanneer wordt het pijnlijk?

Howard Komproe laat in het boek verschillende opiniemakers aan het woord. Zo schrijft onder andere dichter Quincy Gario mee, die fel tegen Zwarte Pieten is. Daarnaast noemt Howard ook de namen van collega Theo Maassen en oud-nieuwslezeres Noraly Beyer.

Negerdag

De Negerdag van Howard zorgde begin dit jaar voor veel racistische opmerkingen via social media. "Wat ik van tevoren niet goed heb bedacht is dat mensen jou dan verantwoordelijk gaan houden voor hetgeen dat anderen zeggen." De comedian zegt dat hij veel donkere mensen kwaad heeft gemaakt met de actie. "Ze hielden mij verantwoordelijk, omdat ik anderen de gelegenheid zou hebben gegeven om racistische opmerkingen te maken."

Social media

Howard vertelde Fernando dat hij achteraf de grap over Negerdag misschien beter in zijn stand-up shows kon verwerken, dan op Facebook en Twitter plaatsen. "Dit soort dingen moet je dus niet via social media doen, omdat mensen niet kunnen zien en voelen wat je intentie erbij is."


Populair op FunX.nl

  • Dit vindt Ronald de Boer van zijn dochters relatie met Ronnie Flex

  • Mislukte quarantaine-kapsels gaan viral

  • Sigaretten worden vanaf vandaag weer flink duurder

  • Dalgona coffee: waarom de hele wereld dit drankje maakt

  • Memphis Depay onder vuur na foto met leeuwenwelpje

  • 'Mocro Maffia' kondigt seizoen 3 aan