FunX

'Verbeter jezelf met een hersenoperatie'

  1. Newschevron right
  2. 'Verbeter jezelf met een hersenoperatie'
Heb je altijd een slecht humeur, heb je een slecht geheugen, ben je depressief en wil je niet aan de antidepressiva? Het is mogelijk om jezelf een positieve stemming te geven en je geheugen te verbeteren met behulp van een hersenoperatie. Het voordeel hiervan is dat je niet verslaafd hoeft te raken aan pilletjes en je bovendien definitief van het probleem af bent.

Risico
Bij Deep Brain Stimulation worden operatief kleine elektrodes in de hersenen geplaatst. Aan zo'n operatie zitten natuurlijk ook risico's vast volgens drs. Mirjam Schuijff van het Rathenau Instituut: "Er zitten natuurlijk enorm veel keerzijden aan. Ten eerste is het is een hersenoperatie, het is hartstikke riskant. Ze zitten wel in je hersenen te wroeten dan." Tot nu toe is deze operatie alleen bij mensen uitgevoerd vanwege medische redenen. Zo hebben al 40.000 Parkinson-patiƫnten zo'n ingreep ondergaan. Een aantal andere proefpersonen voelde zich ontzettend gelukkig na de ingreep. Hun geheugen werkte er bovendien beter door.

Gezond
Volgens Schuijff wordt er momenteel gekeken naar mogelijkheden van zo'n operatie bij gezonde mensen die het kunnen gebruiken om zichzelf te verbeteren. Wie weet gaan mensen zonder aandoening in de toekomst ook glimlachend door het leven. Maar hoe denken de gemiddelde Nederlander hier nou over? Het Rathenau Instituut heeft dit onderzocht en voor de meeste mensen gaat dit allemaal te ver. Zou jij zo ver gaan voor een verbetering van je geheugen en je humeur?

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F68030687&show_artwork=false"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie