FunX

Plastische chirurgie populair bij moslima's

  1. Newschevron right
  2. Plastische chirurgie populair bij moslima's
Samira El Kandoussi is aankomende zondag te zien in de driedelige serie Lipstickmoslims. De moslima, die sinds vijf jaar een hoofddoek draagt, gaat op onderzoek uit om te achterhalen of het ok is als gesluierde vrouwen ook hoge hakken en een skinny jeans dragen en daarnaast nog het één en ander aan hun uiterlijk laten doen. Ze reist hiervoor af naar Jakarta, Caïro, Casablanca, Rabat en Londen.

Platische chirurgie populair
Één van de meest opvallende dingen die Samira is bijgebleven tijdens haar reis in Rabat, is plastische chirurgie bij moslima's. Dit blijkt ontzettend populair te zijn bij vrouwen in het Midden-Oosten en Marokko. De wachtruimte bij de plastisch chirurg zat vol met vrouwen die een hoofddoek droegen. De specialist dacht dat het wel toegestaan is bij vrouwen volgens de islam. Als een vrouw kan zorgen dat haar man meer tevreden over haar is, moet ze dat volgens hem gewoon doen. Volgens de plastisch chirurg schijnen de laatste tijd ook steeds meer vrouwen hun billen te laten vergroten. El Kandoussi's bezoekje aan Marokko is in de derde aflevering van het programma te zien.

Moderner
Samira deed nog een opvallende 'ontdekking' tijdens haar reis door Jakarta: "Ik heb hier in Nederland nog nooit een meisje met een hoofddoek gezien dat een zangcarrière heeft. Dat is in Indonesië gewoon normaal. De imam vond dat je er modieus uit mocht zien met een hoofddoek." Dit vond el Kandoussi apart gezien ze daar juist streng gelovig zijn. "Hier (in Nederland) zie je steeds meer meiden die in het zwart gekleed zijn. Die zeggen 'geen kleur, geen aparte stoffen' en dat was daar niet."


{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F68516106&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie