FunX

Tim Wes: de jazzbelofte van Nederland

  1. Newschevron right
  2. Tim Wes: de jazzbelofte van Nederland
Tim Wes is pas 19 jaar oud en wordt nu al aangekondigd als de nieuwe jazzbelofte van Nederland. Sinds kort is zijn album On My Way uit en daarover kwam hij vanochtend babbelen in Start.

Goede basis

Tim komt uit een muzikaal gezin en begon ooit met het spelen van blokfluit en klarinet. "Ik ben opgegroeid met jazz. Er was een tijdperk waarin jazzmuziek populair was en dat wil ik terugbrengen." Zijn vader heeft hem meegegeven dat hij zo goed mogelijk moet presteren bij alles wat hij doet. Dit vormt dan ook de basis van zijn muziekcarrière. "Plezier hebben en gewoon doen wat je leuk vindt zijn belangrijke dingen als je een goede start wil maken. Als ik iets doe, wil ik het goed doen."

Veel opgegeven

Op een gegeven moment heeft Wes besloten om meer bezig te zijn met zijn muziek. Daarvoor heeft hij echter een aantal dingen moeten opgeven. "Ik voetbalde op een redelijk niveau, maar ik ben gestopt om mij meer te richten op school en muziek. Ik chill tegenwoordig ook minder met mijn vrienden." Sinds de jazzbelofte zich meer richt op zijn muziek, is hij gegroeid en heeft hij zich verder ontwikkeld. Steeds meer mensen volgen Tim nu en op 1 december is hij te horen in Ahoy tijdens het Dance4Life Event.

Tim Wes heeft ook een stukje live gespeeld tijdens Start. Luister hieronder het interview terug.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F69021204&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie