STER Advertentie
STER Advertentie

"Kickboksen is sporten, niet vechten"

Woensdag 28 november 2012 - 15:30 uur

|

Door:

Burç

Kickboksen, manifestKickboksers zijn het slechte imago van de sport die ze beoefenen helemaal zat. Met een manifest willen ze de kickbokswereld en hun sport vrij van agressie en geweld maken. Fresh 'n Up sprak met Nederlands en Europees kampioen Clyde Petres, die ook de verklaring ondertekend heeft.

Sport/vechten

Clyde zegt dat de wedstrijden vroeger kickboksgala's werden genoemd, maar tegenwoordig noemen ze het volgens hem vechtgala's. Hierdoor krijgt de sport volgens hem al een heel ander beeld. "Het is geen vechtsport, maar een sport, een kickboksgala. (..) Het zijn mensen die aan het trainen zijn, om een sport te beoefenen. Vechten is als je stoeit of tekeer gaat tegen elkaar. Dit zijn mensen die wat beoefenen op hoog niveau. Je hebt regels en je hebt bepaalde technieken die je moet uitvoeren. Dan noem ik het geen vechten meer, dan is het gewoon een sport."

Imago

Clyde vindt het belangrijk dat kickboksers zelf naar buiten brengen dat het om een sport gaat. "Wij moeten ook zorgen dat een bepaald imago naar buiten brengen waaruit blijkt dat we een sport beoefenen." De sporter zegt dat je niet kunt uitsluiten dat er iets gebeurd, maar volgens hem ben je al een stap verder als jouw eigen supporters zich gedragen. "Een rotte appel kan overal tussen zitten, maar je moet wel proberen om uit te stralen dat je een sport beoefend."


Populair op FunX.nl

  • 'Lionel Messi stopt bij FC Barcelona'

  • Boef en Numidia de DiXte met TikTok-tune 'Tout Est Bon'

  • Dit bedrijf fixt een bijbaan voor je en betaalt je volledige studie

  • Politie waarschuwt voor Purple Lean: 'Begin er niet aan!'

  • Kanye West gaat in 2020 voor het Amerikaanse presidentschap

  • Défano Holwijn legt in BLM-class uit waarom het woord 'halfbloedje' niet meer kan