FunX

Jeffrey Spalburg geeft zich bloot in THUUS

  1. Newschevron right
  2. Jeffrey Spalburg geeft zich bloot in THUUS
De nieuwe solovoorstelling THUUS van Jeffrey Spalburg ging afgelopen weekend in première. De cabaretier was vanochtend te gast in Start om meer te vertellen over deze show.

In THUUS wordt het publiek als het ware naar drie plekken meegenomen. De 'opaplek', de 'vaderplek' en de plek van de zoon. De vraag 'wat is thuis?' is het concept van de voorstelling en volgens Jeffrey is het erg persoonlijk geworden: "Ik heb mijzelf nog nooit zo bloot gegeven. Ik ga het hebben over zwangerschap, mijn kindje en zelfs over mijn Dominicaanse schoonfamilie."

De cabaretier is pas vader geworden en daarom kijkt hij nu op een andere manier naar dingen in het leven. Met de show wil hij overbrengen dat mensen tegenwoordig niet meer in hokjes geplaatst kunnen worden en dat iemand zich op meerdere plaatsen thuis kan voelen.

Single
Spalburg heeft al zijn ideeën verwerkt in zijn nieuwe single Hengelo. Het nummer zit in de voorstelling en gaat over de manier waarop zijn vader vanuit Suriname in Hengelo terecht is gekomen. "Het nummer is een grap en een knipoog", aldus de Jeffrey. De cabaretier heeft tot slot aangegeven dat er misschien een videoclip uitkomt van Hengelo.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F70692508"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie