FunX

'Geld winnen maakt niet gelukkig'

  1. Newschevron right
  2. 'Geld winnen maakt niet gelukkig'
Veel mensen dromen ervan om de loterij te winnen, maar als het echt gebeurt, komt er meer bij kijken dan men denkt. Bea Post begeleidt al meer dan 20 jaar de winnaars van de Postcode Loterij en vanochtend vertelde ze over haar leuke ervaringen in Start.

Winnaarsadvies

Als iemand een groot geldbedrag wint doet het psychisch iets met die persoon. Veel mensen weten dan niet wat ze moeten doen. Volgens Bea is dat meestal de schrik: "Veel mensen hebben moeite met hun omgeving en niet met de prijs. Oude vrienden van vroeger en mensen die je lang niet meer hebt gezien zoeken dan opeens weer contact met je op. De prijswinnaars weten dan niet wat ze moeten doen." Bea gaat ze dan helpen. "80 procent van de winnaars belt mij op voor advies. Ik zeg dan meestal dat de mensen die je vrienden waren voordat je hebt gewonnen ook je vrienden zijn nadat je hebt gewonnen."

Lotgenotendag

Bea organiseert jaarlijks een Lotgenotendag op een geheime locatie. Op deze dag komen alle miljonairs die ooit de loterij hebben gewonnen bij elkaar om hun ervaringen met elkaar te delen. "Ik heb zelf nog nooit de loterij gewonnen, dus ik praat alleen uit hun ervaring." Deze dag wordt georganiseerd, omdat er een verschil is tussen het winnen van een paar ton en een paar miljoen. "Als je een paar ton wint kan je bedenken wat je daarmee gaat doen. Als je een paar miljoen wint kan dat niet, omdat mensen zich echt niet kunnen voorstellen hoeveel geld dat is."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F70944038"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie