FunX

Kyteman: "Crowdfunding is helemaal te gek"

  1. Newschevron right
  2. Kyteman: "Crowdfunding is helemaal te gek"
"Het is helemaal te gek! Ik had niet verwacht dat het zo ontzettend hard zou gaan." Dat zei een enthousiaste Kyteman vanochtend in Start over het crowdfundingproject dat hij gestart is voor de videoclip van The Mushroom Cloud. Het streefbedrag was 5500 euro, maar na vijf dagen stond de teller al bijna op 7000 euro!

Gulle gever

De gulle gever die het grootste deel van het bedrag doneerde, is geen onbekende voor Kyteman. Het gaat volgens de muzikant om een vrouwelijke fan die al vanaf het begin af aan enthousiast is over wat ze doen en ze vaker steunt. "Nu kwam ze de site tegen en dacht ze: volgens mij hebben ze dit nodig en ik geef het ze maar." De gulle gever heeft geen invloed op de videoclip, maar ze mag wel de hele dag op de filmset meelopen. Daarnaast krijgt ze volgens Kyteman nog meer: "We zaten eraan te denken om haar een avondje mee te nemen naar de bioscoop."

Crowdfunding

Het idee van crowdfunding is simpel. Je plaatst je idee op internet en vraagt mensen om daarin te investeren. Een bekende van Kyteman dacht dat crowdfunding wel van pas kon komen, aangezien ze geld tekort kwamen door allerlei andere projecten. Het bleek een geweldig idee, want de actie loopt als een trein. Toch wil Kyteman niet te veel gebruik maken van crowdfunding: "Ik wil het alleen gebruiken voor de dingen waarvan ik echt denk dat het goed zal zijn. "

Internationale tour

Het Kyteman Orchestra begint in februari 2013 aan een langgekoesterde droom, namelijk een internationale tour "Ik droom al heel lang om buiten Nederland te spelen. We hebben het een paar keer gedaan en dat was te gek. Nu lijkt het erop dat we het heel serieus gaan aanpakken." Volgens Kyteman is Duitsland het eerste station: "Alles ligt daar op de rails en de plaat komt er ook uit."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F71572870"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie