FunX

'Ben Johnson was dikker, moeilijk herkenbaar'

  1. Newschevron right
  2. 'Ben Johnson was dikker, moeilijk herkenbaar'
Fernando sprak vanochtend in de FunX ochtendshow met Frank Evenblij, die samen met Erik Dijkstra het nieuwe seizoen van Bureau Sport presenteert. De presentator vertelde in Start onder andere over de bijzondere ontmoeting met topatleet Ben Johnson, die de grootste dopingzondaar is van de jaren tachtig. Ook spraken ze over Erik die voor de eerste aflevering EPO heeft geprobeerd.


Doping

Voordat Lance Armstrong opgepakt werd, was Ben Johnson de beroemdste dopingzondaar. De Canadese sprinter was de Usain Bolt van zijn tijd, maar volgens Frank zat iedereen in die tijd onder de doping. Een dag nadat Johnson de legendarische wedstrijd in Seoul won van Carl Lewis, bleek dat hij positief was getest. "Ben Johnson was een miljonair, maar daarna werd hij weggezet. Niemand wilde nog iets met hem te maken hebben."

Dikker

Frank heeft zich erg verdiept in Ben Johnson, maar herkende hem maar moeilijk. "Je herkent hem wel, maar je moet wel goed kijken. Vroeger had hij een snorretje, maar hij is inmiddels dikker geworden. Het is niet zo dat iedereen denkt 'hey dat is Ben Johson!'."

EPO

Erik Dijkstra heeft voor Bureau Sport een EPO-kuur gevolgd. Zo wilde hij ontdekken wat het is en wat het met je doet. Ook spreken Frank en Erik met oud-wielrenner Edwig van Hooydonck. Hij was erg succesvol, maar werd vervolgens door iedereen ingehaald, omdat ze doping gebruikte. Hierdoor stopte hij met wielrennen. Vanavond is dat allemaal om 19.30 uur te zien op Nederland 3.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F73345927"></iframe>
{/source}


Ster advertentie
Ster advertentie