STER Advertentie
STER Advertentie

'Die Welt', Tunesië zoals Alex Pitstra het ziet

Donderdag 24 januari 2013 - 17:00 uur

|

Door:

Burç

Die Welt, IFFR, Alex PitstraDe film Die Welt die op het International Film Festival Rotterdam draait, vertelt het verhaal van een jonge Tunesiër die na 9/11 twijfelt over zijn toekomst. Moet hij naar Europa of niet? Zijn vader raadt het hem af, maar dan ontmoet hij een Nederlandse toerist. Die Welt is grotendeels gebaseerd op het levensverhaal van filmmaker Alex Pitstra en zijn Tunesische vader.

Tunesië

Alex leerde zijn vader pas als 25-jarige kennen en kreeg daardoor een bijzondere band met het land waar hij zijn vader opzocht: "Het was in het begin best gek, want ik had er ineens een Tunesische familie bij." Hij is daarna steeds vaker teruggegaan en heeft toen dingen gezien die hij bijzonder vond en aan anderen wilde laten zien. "Ik was al aan het filmen en daarom was het een logische keuze om er dus een film van te maken."Die Welt

Een aantal jaren geleden werd een eerdere versie van Die Welt nog afgewezen. Volgens Alex kwam dat doordat het zijn eigen verhaal was. "Daar had ik te weinig afstand van om er een goed verhaal te maken." Daarom besloot de filmmaker om het verhaal te vertellen vanuit het perspectief van een Tunesische jongen. "Daardoor dwong ik mezelf om me te verplaatsen in een nieuwe belevingswereld en dat leverde mij nieuwe inzichten op. Hierdoor kan ik nu me verplaatsen in dingen van mijn vader en leeftijdsgenoten in Tunesië."

IFFR

De film draait vier keer op het International Film Festival Rotterdam. Zaterdag, zondag, maandag en donderdag. Daarnaast is er ook een pocketeditie in Groningen, de geboortestad van Alex.
Populair op FunX.nl

  • Famke Louise verdenkt Pussycat Dolls van nadoen clip

  • Fabiola bij staredown Boxing Influencers: "Ik wil bloed zien bij Vonneke"

  • Gepeste Quaden (9) is geen 18-jarige oplichter

  • Influencer faket vakantie op Bali met foto's genomen in de IKEA

  • Chinees-Nederlandse Cindy (24) mishandeld in lift na 'klagen' over racistisch carnavalslied

  • Latifah weg bij haar label: "Ik ben een leider, geen volger"