FunX

Arabieren Kijken met Hassnae Bouazza

  1. Newschevron right
  2. Arabieren Kijken met Hassnae Bouazza
Hassnae Bouazza vertelde vanochtend in Start dat ze het boek 'Arabieren Kijken' heeft geschreven als tegengeluid. Ze zegt dat vaak voor het gemak wordt vergeten dat er ook normale Arabieren zijn, die geen vlaggen verbranden of de westerse wereld haten. Het idee voor 'Arabieren Kijken' kwam bij Hassnae kwam op toen ze rond 11 september keek naar een Arabisch programma. "Daar zag ik hele interessante en intelligente mensen de aanslagen bespreken. Zonder een greintje van vreugde, integendeel ze bespraken het in alle rust. Toen vroeg ik me af waarom we deze Arabieren nooit op de Westerse televisie zien."

Werken en trouwen

Daarom is Hassnae gaan reizen en daar beschrijven wat ze ziet. Ze ontdekte dat de gemiddelde Arabier niet bezig is met aanslagen, onderdrukking of meer van dat soort dingen. "De normale mens in de Arabische wereld is bezig met een baan vinden of een huis zoeken. Trouwen, onderwijs voor de kinderen vinden en heel veel soapseries en talentenjachten kijken."

Ongelijkheid

Eén van de dingen die Hassnae ontdekte is dat de ongelijkheid tussen man en vrouw moeilijker te omschrijven ze vooraf dacht. Zijn vrouwen echt onderdrukt in de Arabische landen? "Het verschilt per land," zegt ze. Zo zijn er landen waar vrouwen heel ver zijn en grote successen boeken. "Zelfs in vrouwonvriendelijke maatschappijen halen ze de top. Dan kan je niet meer beweren dat ze onderdrukt zijn."

Interview Hassnae Bouazza

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F77392827"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie