FunX

'Geen probleem met woord allochtoon'

  1. Newschevron right
  2. 'Geen probleem met woord allochtoon'
In Amsterdam mogen ambtenaren niet meer de woorden 'allochtoon' of 'autochtoon' gebruiken in gemeentelijke documenten en stukken. Moet het woord allochtoon worden verbannen uit ons taalgebruik of is het juist wel goed om zo'n woord te hebben om een bepaalde groep mensen te omschrijven? En welke andere woorden zouden we kunnen gebruiken?

PvdA vs VVD

De stelling in CritiX was naar aanleiding van de verandering in Amsterdam het volgende: 'Ik heb geen probleem met het woord allochtoon'. Zo'n 62% van de stemmers is het eens met de stelling. Q-Bah sprak in CritiX met gemeenteraadsleden Iman Akel (PvdA) en Stefan de Bruijn (VVD). Ze gingen met elkaar in debat over het gebruik van het woord allochtoon.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F79189058"></iframe>
{/source}

Reacties

"Mij boeit het niets hoor", zegt Nennepen. Wat ze van zichzelf vindt, is voor haar het belangrijkste.

Izaak weet het niet zo goed, maar hij zou het woord nooit gebruiken.

“Ik dacht dat allochtoon een nette verplaatsing van buitenlander was”, zegt Feras. Hij denkt dat mensen nooit tevreden zullen zijn met een benaming.

En ook DuyGu is eens met de stelling. Zij is er helemaal trots op.
Ster advertentie
Ster advertentie