STER Advertentie
STER Advertentie

Fresku in tranen door Israël/Palestina conflict

Woensdag 20 maart 2013 - 18:30 uur

|

Door:

Burç

Fresku, Tweetakt, Israel, PalestinaFresku had nooit verwacht dat het Israël/Palestina-conflict hem zo bij zijn ziel zou raken. De Eindhovense rapper releaste begin maart de track 'Omgekeerde Wereld' waarin hij rapt over de langzame genocide in de Gaza-strook. Hij vertelde in Start dat de inspiratie uit een tv-uitzending komt: "Ik zag een vader met zijn dode baby van negen maanden in handen naar God schreeuwen en begon zelf te janken."

Israël/Palestina

Volgens Fresku is het Israël/Palestina conflict geen politiek probleem, maar een humanitair probleem. Hij kiest geen kant in het conflict, maar merkt wel op dat Palestijnen het meest lijden. Volgens hem zorgt de politiek voor een rookgordijn, terwijl mensen ondertussen nog steeds op hulp wachten. Fresku stemt daarom al jaren niet meer. "Een politicus heeft altijd belangen en doet altijd concessies om die te behalen. Iemand die humanitair denkt heeft alleen maar het welzijn van de personen die hij/zij probeert te helpen voor ogen."Talent

Fernando belde vanochtend met Fresku naar aanleiding van het Tweetakt Festival. Daar gaat de rapper namelijk nieuwe artiesten introduceren die hij zelf heeft uitgekozen. Fresku vertelt onder andere over zijn keuze voor een getalenteerde 15-jarige rapper en een 17-jarige violiste.

Tweetakt Festival

Het Tweetakt Festival bestaat uit tientallen verschillende voorstellingen uit Nederland, Vlaanderen en ver daarbuiten. De Neude in Utrecht is de plaats waar theater, muziek en games van 22 maart t/m 7 april samenkomen.


Populair op FunX.nl

  • Drake deelt voor het eerst foto's van zijn schattige zoontje Adonis

  • Eddy Zoëy neemt Chinezen coronavirus kwalijk

  • Waarom horen we zo weinig over het coronavirus in Afrika?

  • 8D audio is de perfecte manier van muziek luisteren in quarantainetijd

  • Mo (29) is piloot: "Ik weet niet of ik word doorbetaald"

  • Dalgona coffee: waarom de hele wereld dit drankje maakt