STER Advertentie
STER Advertentie

Eigen schuld, dikke bult?

Donderdag 11 april 2013 - 11:00 uur

|

Door:

Fatima

SchuldSchulden maakt iedereen wel eens. De één meer dan ander en iedereen om zijn of haar eigen redenen. Daarom was woensdag de CritiXstelling: “Als je schulden hebt, kun je niet met geld omgaan”. Bijna 70% van de luisteraars was het oneens met de stelling.

Oorzaak

Q-Bah sprak in CritiX met Annemarie Koops, woordvoerder van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) over de oorzaak van schulden: “Het kan er heel erg aan liggen dat je gewoon niet goed uitkomt met je geld. Dat je te veel besteedt zonder dat je inkomen daar aan kan voldoen," aldus Annemarie. Volgens haar kan het overigens ook door andere omstandigheden komen: Bijvoorbeeld dat je je baan kwijt raakt.” Luister hieronder naar het hele interview.Serieuze schulden

Verder sprak Q-Bah met Mandisa over de stelling, die zegt dat je tegenwoordig bijna niet zonder schulden kunt leven:  “Tegenwoordig kan je bijna niet zonder schulden door het leven gaan, maar dan heb ik het over serieuze schulden. Zoals bijvoorbeeld je studie en je hypotheek. Maar dat blijft wél een schuld, want je leent geld dat je niet hebt.”, zegt Mandisa tegen Q-Bah. Check hieronder hele interview met de luisteraar.Facebook reacties

Roos = oneens
“Hangt er van af wat voor schuld, maar denk dat zo'n beetje elke Nederlander schulden heeft. In wat voor vorm dan ook.”

Vito = eens
“Mee eens , in elke vorm van schulden. In een tijd als nu mag je blij zijn dat je sowieso wat overhoud aan het eind van de maand en overdreven meer geld uitgeven dan dat je heb is niet logisch”

Stepan = oneens
“Iedereen maakt wel eens fouten, maar hier in Nederland word je bedolven met incasso kosten/proces kosten etc. Als je eenmaal in dat molentje zit, is het lastig om eruit te komen”

Chanel = oneens
“Oneens. Soms kunnen er dingen gebeuren waar je opeens geld voor nodig hebt. Of zelfs de mensen die je vertrouwd kunnen misbruik van je maken.”

Gailtje = oneens
“Vooral onder studenten geldt dit in veel gevallen niet meer”

Populair op FunX.nl

  • Er komt een vervolg op de omstreden erotische Netflix-hit '365 Days'

  • Défano Holwijn legt in BLM-class uit waarom het woord 'halfbloedje' niet meer kan

  • Mia Khalifa blij met miljoen handtekeningen om pornovideo's te verwijderen

  • Pamela (23) geeft Frans: "Als docent heb je niet per se een slecht salaris"

  • Amsterdamse gemeenteraad wil Keti Koti nationale feestdag maken

  • Broadway-acteur koopt door slaven gebouwd landhuis "om met liefde te vullen"