FunX

Muziek voor gevluchte Syrische kinderen

  1. Newschevron right
  2. Muziek voor gevluchte Syrische kinderen
Merlijn Twaalfhoven is een componist die met muziek aandacht schenkt aan de samenleving. Vanavond organiseert hij een benefietavond voor Syrische kinderen in Jordanische vluchtelingenkampen. Met dat geld wil hij 12 a 15 musici naar de kampen sturen, om daar de kinderen op te vrolijken.

Emotioneel

Merlijn vertelde vanochtend in Start het volgende over zijn doel om muziek te maken voor de getraumatiseerde kinderen: "Fysiek heeft een mens van alles nodig: eten, drinken, medicijnen en onderdak. Maar emotioneel heeft een mens ook enorm veel nodig. Om ervoor te zorgen dat kinderen hun identiteit kunnen vormgeven." Hij denkt dat muziek daarbij een grote rol kan spelen.



Missie

Merlijn Twaalfhoven gaat binnenkort op een tweede missie in Syriƫ waar ook theater- en circusartiesten aan meewerken. "Heel veel mensen wilden graag mee, maar konden niet in april. Daarom komt eind mei een tweede groep en we hopen steeds meer en meer mensen die kant op te sturen."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F88098797"></iframe>
{/source}

Ster advertentie
Ster advertentie