STER Advertentie
STER Advertentie

Jesse Sporkslede gaat ontwerpen voor 50 Cent

Vrijdag 19 april 2013 - 15:00 uur

|

Door:

Jamilla en Burç

Jesse Sporkslede, 50 Cent, Badr Hari, designer, ontwerperDesigner Jesse Sporkslede heeft al ontworpen voor Badr Hari, maar waarschijnlijk komt 50 Cent daar binnenkort ook bij. Vanochtend in Start vertelde hij zijn verhaal van middelbare scholier die geld verdiende met tekeningen tot aan de headphones van 50 Cent.

School

De 26-jarige kledingontwerper Jesse Sporkslede kreeg van zijn opa op jonge leeftijd een potlood en heeft deze nooit meer los gelaten. "Leerlingen op de middelbare school vonden mijn tekenwerk er tof uitzien en vroegen uiteindelijk om hun werk te maken. Daar kreeg ik dan ook voor betaald, het was een beetje uit de hand gelopen."Badr Hari

Jesse rondde zijn opleiding niet af, maar door lef wist hij Badr Hari te overtuigen van zijn skills als ontwerper. “Badr kwam ik een paar jaar terug tegen bij de kapper. Toen had ik een grote mond tegen hem en zei ik kan dit en dat voor jou doen." De designer zegt dat hij weinig bij zich had: "Alleen een paar tekeningen, maar volgens mij was hij wel onder de indruk." Zo begon het balletje voor Jesse te rollen en daardoor werkt nu als ontwerper voor bekende kickboxers Badr Hari en Murthel Groenhart, maar ook voor voetballers.

50 Cent

Binnenkort voegt Jesse Sporsklede een grote internationale artiest toe aan de lijst met beroemdheden waar hij voor heeft ontworpen. "Ik heb de creative director van SMS audio, het bedrijf van 50 Cent, een tweet gestuurd. Hij twitterde mij dezelfde dag nog terug, omdat ze op zoek waren naar artwork voor het kantoor." Jesse stelde ze voor om wat canvassen en posters naar ze toe te sturen en daar was de creative director blijkbaar erg gecharmeerd van. "Dat moet binnenkort gaan loslopen," zegt de designer.

Kledinglijn

Jesse werkt momenteel ook aan zijn eigen kledinglijn, maar daar laat hij nog weinig over los: "Ik heb een eigen logo wat vaak in mijn eigen werk terugkomt. Dat is een panter, een machtig roofdier," aldus Jesse.Populair op FunX.nl

  • Heftige beelden van bruidsshoot tijdens explosie Beiroet

  • Tim Hofman en QuinsDing woedend op Diana Gabriels in nieuwe #BOOS

  • Rutte: Strengere regels voor horeca door opmars virus

  • Gemeentes roepen op: kom níet naar het strand

  • Ruim anderhalve ton opgehaald voor Poolse man die omkwam bij reddingsactie

  • Hoe een K3-song viraal gaat als de drilltrack '3K' van Gofast, Barbersoess en Chiraqxel