FunX

"Ik vind het waardeloos die bejaardentehuizen!"

  1. Newschevron right
  2. "Ik vind het waardeloos die bejaardentehuizen!"
De bejaarden in Nederland worden ouder en het worden er ook steeds meer. Ook jouw ouders worden steeds ouder en dat betekent dat ze niet meer zo goed voor zichzelf kunnen zorgen. Wat ga je met je ouders doen? In huis nemen of toch liever in het bejaardentehuis stoppen? Deze vragen en meer werden gisteren in CritiX behandeld met de stelling: "Mijn ouders in een bejaardentehuis stoppen? No way!". Ruim 80% was het eens met de stelling.

Over het algemeen zijn het vaak de niet-westerse Nederlanders die overwegen hun ouders in huis te nemen in plaats van naar een bejaardentehuis te brengen. Als jij je ouders niet huis wilt nemen, maar toch wel een plek voor hen wenst waar ze met dezelfde cultuur kunnen verblijven, dan kan dat. Sinds twee jaar bestaat verpleeghuis Şefkat waar Marokkaanse en Turkse ouderen kunnen verblijven voor hun laatste jaartjes. Maarten sprak met Deniz Özkanli van de organisatie die dit organiseert. "Wat wij hebben gemerkt is dat overal in het hele land maar enkele Marokkaanse en Turkse ouderen als enige migrant in normale verpleeghuizen zaten en op basis daarvan is het idee ontstaan. Het gemis van passende maaltijden, muziek, geestelijke verzorging en inrichting was heel groot." Check hieronder het hele gesprek met Deniz!

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F89416957"></iframe>
{/source}

Ook sprak Maarten met luisteraar Willeke over de stelling. Die zei het volgende: "Mijn ouders gaan nooit naar het bejaardentehuis. Ik vind het waardeloos die bejaardentehuizen!" Luister hieronder het hele interview met Willeke!

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F89416891"></iframe>
{/source}

Hieronder zie je reacties op Facebook over de stelling:

Youssef = eens
Bij hollanders is dat gewoon normaal. Ze hebben geen normen en waarden

Bollie = oneens
Totdat één van je ouders dement wordt ,je niet zelf meer voor hem of haar zorgen

Oisin = eens
Binnenkort zijn bejaardentehuizen wegbezuinigd dus not much of à choice here

Asoe = eens
Alleen als ze het zelf willen maar ik zou het ze niet eens voorstellen

Esmeralda = eens
Het zijn je ouders, hoor!

Döne = oneens
Niks verkeerds aan

Maureen = oneens
Als het beter is dan de zorg die ik zelf kan leveren, prima, anders niet

Hentje = eens
NEVER! Tot de dag dat onze moeder sterft zullen wij ( haar 3 dochters) voor haar zorgen
Ster advertentie
Ster advertentie