STER Advertentie
STER Advertentie

Urias Boerleider over 'scripted reality' hype

Donderdag 25 april 2013 - 14:30 uur

|

Door:

Jamilla

Net5 bereikte binnen enkele maanden een stijging van haar marktaandeel van 164% als gevolg van het succes van programma’s als Achter Gesloten Deuren, Overspel in de liefde en Dokters. Dit zijn 'scripted reality' series waarbij het lijkt alsof mensen gevolgd worden door een cameraploeg en alles wat je ziet realiteit is. Het verhaal wordt echter gewoon nagespeeld waardoor het geloofwaardig overkomt.

Waarom is 'scripted reality' zo succesvol? Scripted reality acteur Urias Boerleider uit Dokters legde het vanochtend in Start aan ons uit. "Mensen vinden het blijkbaar interessant, ondanks dat ze weten dat het niet echt is. Het is heel herkenbaar, de mensen die je ziet in de Scripted Reality series dat kan iedereen zijn," aldus Urias.

Dokter?
"Twee oud collega’s kwamen gisteren naar me toe; ik wist niet dat jij dokter was," vertelde Urias lachend. Hij is geen dokter, maar er zit wel een team van medici achter het script van de serie Dokters. "We krijgen een script waarin de ziekte wordt uitgelegd en dat moeten we volgen. Je moet het wel goed doornemen, zodat we geen stomme dingen zeggen." Wel streven de acteurs van Dokters naar echtheid: "als je gaat twijfelen dan is het goed." 

 

Van acteur naar regisseur
Passie voor acteren heeft Urias zeker: "het interesseert me niet ik wil gewoon spelen, if you pay me I play". Toch wil hij meer, hij wil ook gaan regisseren. "Ik wil heel graag zelf stukken maken en regisseren. Als ik kijk naar het aanbod in Nederland dan mis ik wat. Ik mis dingen die mij echt zo raken dat ik denk van; ja dit laat zien hoe de wereld is door mijn ogen." Voorlopig kan je Urias elke werkdag in Dokters op Net5 zien.

Populair op FunX.nl

  • Mislukte quarantaine-kapsels gaan viral

  • "Mijn vriendin scheert haar benen niet meer en daar ben ik niet blij mee"

  • Bilal Wahib laat "fuckboy anthem" met Bizzey horen

  • Hoestende tijger in dierentuin New York heeft coronavirus

  • Ga mee met de hype: zo maak je de lekkerste aardbeien met chocolade

  • Bill Gates bouwt zeven fabrieken voor coronavaccin