FunX

Eric Corton wint Martin Luther King Hi5 Award!

  1. Newschevron right
  2. Eric Corton wint Martin Luther King Hi5 Award!
De MLK/Hi5 Award wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand aan iemand die zijn/haar sporen al verdiend heeft. De winnaar is iemand die zich inzet voor gelijke rechten en kansen voor iedereen en die daarnaast zichzelf ontwikkeld heeft volgens de Hi5 methodiek.

Primeur op FunX
De winnaar van dit jaar is de Nederlandse zanger, acteur en 3FM radiodj Eric Corton. Hij heeft deze Award verdiend mede vanwege zijn persoonlijkheid, integriteit en bevlogenheid voor al het werk wat hij doet voor het Rode Kruis. Eric Corton werd tijdens FunX Hi5 gebeld en gevraagd wat hij van de (h)erkenning vindt. Ook werd hem gevraagd naar zijn beweegredenen en inspiratiebronnen.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F91865864"></iframe>
{/source}

Voorgaande winnaars
Voorgaande vijf jaar is de MLK/Hi5 Award uitgereikt aan Job Cohen (2008) voor zijn inzet als bruggenbouwer, de oprichters van de Voedselbank (2009) voor hun inzet tegen armoede, Sigi Lens (2010) als het voorbeeld van delen is vermenigvuldigen, Lucille Werner (2011) om haar actieve bijdrage in verbinding met anderen en Marco Borsato (2012) omdat hij zich belangeloos op vele manieren inzet, om de situatie van oorlogskinderen en het werk van War Child, onder de aandacht te brengen. Daarnaast is hij het levende voorbeeld van de Hi5 filosofie: 'Waar JIJ vandaan komt heb je niet bepaald, maar waar JIJ naar toe gaat dat heb je zelf in de hand'.
Ster advertentie
Ster advertentie