FunX

"Seks met een maagd geneest hiv"

  1. Newschevron right
  2. "Seks met een maagd geneest hiv"
Presentatrice Anic van Damme is net terug van een reis naar Oeganda, waar ze met eigen ogen gezien heeft hoe de bevolking tegen hiv vecht. Ze was daar samen met de 15-jarige muziekproducer Erik Abores om het Dance4Life-team een handje te helpen.

Hiv

Rondom hiv leeft nog steeds een groot taboe in Oeganda, maar die wordt ook gevoed door een lange lijst met fabels. Zo hoorde Anic ook een hele opvallende: “Wat we hebben gehoord is dat mensen denken dat je seks moet hebben met een maagd, om van hiv af te komen.” Anic vermoedt dat Oegandezen wel seks hebben, maar er niet voor uit durven te komen. “Het is daar taboe dat je seks hebt. Ze durven er niet voor uit te komen, omdat ze vanuit hun geloof en van huis uit altijd geleerd hebben dat seks voor het huwelijk verboden is.”

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F92139291"></iframe>
{/source}

Homoseksualiteit

Homoseksualiteit is volgens Erik Abores ook een groot taboe in Oeganda. “Dat is inderdaad heel heftig. We zijn in een tv show geweest, maar ons werd vooraf nadrukkelijk verteld dat we daar echt niet over mochten praten.” Volgens de dj/producer is veertien jaar de cel de straf die staat op homoseksualiteit.



Muziek

Erik is vijftien jaar oud en heeft de middelbare school al afgerond. Hij haalde zijn vwo-examen namelijk al op zijn dertiende. Toch ligt zijn vervolgstudie even in de ijskast. Erik heeft namelijk een andere hobby waar hij zich liever op stort. “Ik kan nog altijd studeren als ik achttien ben, maar ik wel nu vooral fulltime muziek maken”.
Ster advertentie
Ster advertentie