FunX

Gamekings teleurgesteld in Xbox One presentatie

  1. Newschevron right
  2. Gamekings teleurgesteld in Xbox One presentatie
De Xbox One is deze week groots aangekondigd en Gameking Boris heeft met zweet op zijn handpalmen zitten kijken. Toch was hij achteraf, samen met vele anderen, enorm teleurgesteld: "Na afloop van de presentatie brak er een shitstorm los op internet, twitter, fora en websites. Die storm is niet gaan liggen en Microsoft is zich nu waarschijnlijk gaan realiseren dat ze het niet goed hebben gedaan."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F93669039"></iframe>
{/source}

Boris vond het jammer dat de focus van de Xbox One presentatie lag op het veroveren van de woonkamer. "Ze hebben bedacht dat je de digitale ontvanger van je kabelmaatschappij moet doorlussen naar je xbox en dan kan de Xbox One veel extra info geven. Maar traditioneel werken dat soort dingen niet buiten de Verenigde Staten."

De Xbox One wordt geleverd met de Kinect 2.0, wat volgens Boris een fantastisch ding is dat nu HD is en zelfs gebruik maakt van infrarood. Dus hij kan je ook in het donker zien en herkennen tot op het bot. Het probleem daarvan is volgens Boris dat de Xbox One straks altijd online is. "In de nieuwe gebruikersvoorwaarden staat dat ze met de beelden kunnen doen wat ze willen. Je hebt straks een full hd infraroodcamera in je woonkamer staan en dat wordt een strijd met privacy."

Je kan op de Xbox One geen oude Xbox games spelen. Volgens Boris begint Microsoft hierdoor met een achterstand, omdat er dan alleen nieuwe games op de nieuwe console gespeeld kunnen worden en niemand weet hoe goed die nieuwe games zijn. Het bizarre is volgens Boris dat ze tijdens de Xbox One presentatie bijna niets over die nieuwe games hebben gezegd. "Dat is heel erg vreemd en dat is waarom heel veel gamers waarschijnlijk op hun tenen getrapt zijn." Gelukkig vindt over een paar weken de E3 gamebeurs plaats waar Microsoft achttien games gaat presenteren.

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/uP4E3xNU9pU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie