FunX

Max (22) gaat dood aan acute leukemie

  1. Newschevron right
  2. Max (22) gaat dood aan acute leukemie
De 22-jarige Max Janzing hoorde in februari dat hij uitbehandeld is. Hij gaat dood aan de gevolgen van acute leukemie. Dat houdt in dat zijn afweersysteem is aangetast en dat infecties hun gang kunnen gaan. Morad en Shay belden in Fresh met Max en vroegen hem hoe hij omgaat met het leven, nu blijkt dat hij binnenkort zal sterven.

Max Janzing vertelt in Fresh dat hij de tijd die hij nog over heeft wil besteden aan 'hele vette dingen'. Hij mag niet meer vliegen, want de kans op bloedingen is daar te hoog voor. Max wil daarom vooral dingen met vrienden en familie doen. Zo heeft hij onlangs een feest georganiseerd in de lokale stamkroeg. "We hebben er één groot gekkenhuis van gemaakt." Ook is hij hele vette foto's gaan maken in verschillende kostuums.



Max krijgt van vrienden nog steeds verzoekjes of hij geen gekke drugs wil nemen of uit een vliegtuig wil springen, maar dat is voor hem geen optie. "Dat lijkt mij wel vet, maar daar haal ik niet de meeste energie uit." Max wil vooral dingen doen met vrienden en familie en op een andere manier uit zijn pan gaan. Ondanks dat hij de confrontatie met de dood uit de weg gaat, komt hij er niet helemaal mee weg: "Ik voel heel erg het verdriet van mijn vriendin, broertje, vrienden en ouders. (..) dat is het stuk waarin ik ze niet kan troosten."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F96536776"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie