FunX

CritiX: Moeten we trots zijn op Gay Pride?

  1. Newschevron right
  2. CritiX: Moeten we trots zijn op Gay Pride?
Aankomend weekend kleurt onze hoofdstad weer roze voor de jaarlijkse Gay Pride. Heel het weekend zijn er evenementen en feesten in het teken van homo-emancipatie. Maar het hoogtepunt is de bootparade, waarbij 80 boten met daarop homo’s, lesbiennes, biseksuelen, transgenders maar ook hetero’s varen over de Amsterdamse grachten.
Uit binnen- en buitenland reizen mensen af om hier deel vanuit te maken. Is dat iets waar wij trots op moeten zijn? In CritiX legde wij jou de volgende stelling voor: 'We moeten er trots op zijn dat we in ons land een Gay Pride hebben'

50/50
De meningen waren er erg verdeeld en dat bewijst ook de uitslag: 50% van de FunX-luisteraars was het eens met de stelling, en zo ook 50% oneens. Via de FunX Facebook-pagina kregen wij de volgende reacties binnen:

Alejandra = eens
Hell yeahhhh! We moeten er zeker trots op zijn

Haroen = oneens
Waarom zou je je seksuele geaardheid op zo’n schaamteloze manier tentoonstellen?

Elisa = eens!
Het is een feest voor iedereen, plus hetero's doen precies hetzelfde met koninginnendag alleen gekleed in het oranje!

Loupy = oneens
Prima dat je homo of hetero bent! Maar een feest met belachelijk geklede mensen vind ik onnodig. Zonde van onze belasting centjes.

De Turkse boot
Tijdens de liveshow belde wij met Döne Fil, initiatiefnemer van de eerste Turkse boot op de Gay Pride 2012. Hier werd heftig op gereageerd door FunX-luisteraar Serda, hij schaamt zich nog steeds voor deze Turkse boot. Beluister hieronder een korte samenvatting van de show terug:




Ster advertentie
Ster advertentie