FunX

Dierproeven voor medicijnen: Ja of Nee?

  1. Newschevron right
  2. Dierproeven voor medicijnen: Ja of Nee?
Je kunt met ze knuffelen, ze helpen tegen eenzaamheid en geven jouw onvoorwaardelijke liefde. Dieren kunnen ons leven verrijken, maar wat nou als een familielid een ernstige ziekte heeft en het medicijn getest moet worden op jouw geliefde Flappie. Wat dan? Vandaar de stelling: 'Medicijnen voor mensen testen op dieren vind ik gerechtvaardigd.'


In de CritiX uitzending vond bijna iedereen testen in de cosmetische industrie fout is, maar met medicijnen voor mensen bleek het een ander verhaal. Voorstanders van de stelling gaven aan dat zij geen dierenhaters waren, maar dat voor hen het leven van een dier ondergeschikt was aan dat van een mens. Madhronica vond dat ook en reageerde op Facebook: "Zolang het ethisch verantwoord is, kan het gerechtvaardigd worden. Daarnaast moet het wel op dieren worden getest, want je kan het niet zomaar op mensen gaat testen."

Uiteindelijk bleek dat een grote meerderheid (85%) het oneens was met de stelling. Ze willen niet dat er medicijnen getest worden op dieren, voor het belang van mensen. Hoe denk jij erover?

Ster advertentie
Ster advertentie