FunX

Maakt plastische chirurgie je nep?!

  1. Newschevron right
  2. Maakt plastische chirurgie je nep?!
Botox, borstvergrotingen en schaamlipcorrecties maken je volgens 46,1% van de FunX luisteraars nep. Dat is opmerkelijk, aangezien plastische chirurgie tegenwoordig erg populair is. Borsten vergroten, oksels botoxen of lippen opspuiten is booming business onder vrouwen tussen de 18 en 25 jaar in ons land.

Zarayda sprak gisteren met Renee over de stelling: 'Als je plastische chirurgie ondergaat, ben je nep'. Zij heeft geen spijt van haar borstvergroting: "Ik had cup A en was daar altijd onzeker over, want mijn vriendinnen hadden cup C. Daarom heb ik het gedaan. Daarna voelde ik me meer vrouw en was ik een stuk zekerder over mezelf."



Zarayda sprak dinsdagavond in CritiX ook met Robert Schoemacher, cosmetisch chirurg. Dat houdt in dat hij alleen mensen opereert om ze daadwerkelijk ‘mooier’ te maken. "Het meest populair is een schaamlipverkleining, want dat kan ook fysiek een probleem zijn; als je bijvoorbeeld fietst waarbij die schaamlippen in het gedrang komen, is dat hinderlijk. Daarom willen jonge dames graag grote schaamlippen verhelpen," aldus Robert over schaamlipcorrecties.



Ook op Facebook zorgde de stelling ‘Als je plastische chirurgie ondergaat, ben je nep’ voor reacties. Zo was Roshni het oneens met de stelling: "Hoeft niet, denk aan mensen met brandwonden." Jursley laat iedereen haar gang gaan: "Iedereen mag doen wat ze willen, maar feit is dat het niet puur natuur meer is." Eva trekt het breder dan alleen plastic fantastic: "Een onderdeel van het lichaam is dan nep, niet de persoon zelf."
Ster advertentie
Ster advertentie