FunX

CritiX: "Westen moet ingrijpen in Syrië"

  1. Newschevron right
  2. CritiX: "Westen moet ingrijpen in Syrië"
Na jaren van bloedvergieten in Syrië, is er nu waarschijnlijk ook gifgas gebruikt door president Assad om zijn volk uit te moorden. De V.S. denkt na over militair ingrijpen. Als dat gebeurt, doet Turkije mee. Engeland en Frankrijk staan ook paraat. Is het niet te laat? Zarayda zocht het in CritiX uit met de stelling: ‘Het Westen moet nu echt militair ingrijpen in Syrië.’ 67,9% van de luisteraars was het hiermee eens.

Ingrijpen
Als het aan FunX luisteraar Michael ligt, dan grijpen we in. "Wat daar aan gang is, is onmenselijk. Ook al ontstaat er dan een wereldoorlog, er moet ingegrepen worden." Cem vindt dat er allang ingegrepen had moeten worden. "Het kan natuurlijk niet dat zoveel onschuldige gezinnen omver zijn geblazen. Maar een aantal landen willen niet militair ingrijpen omdat er dreigend wordt gesproken en dan is er een grote angst dat Nederland straks ook plat wordt gebombardeerd."



Srebrenica
Zarayda sprak ook met Midden-Oosten-deskundige Monique Samuel, die de situatie vergelijkt met die van jaren geleden in Srebrenica. "Bij Srebrenica werden honderden Bosniërs afgeslacht en daar hebben wij toegekeken en niets gedaan. En wat er in Syrië gebeurt, is net als in Srebrenica. Er worden duizenden mensen vermoord en heel de wereld staat erbij en kijkt ernaar. Daarom vind ik dat iedere burger medeverantwoordelijk is voor wat er daar gebeurt."



Illuminatie
Op FunX Facebook vraagt Tsovinar zich de gevolgen af: "Wie zegt dat alles goed gaat komen in Syrië als er wordt ingegrepen?" Kabier ziet het als een taak van meer dan het Westen alleen: "De Arabische landen moeten ook ingrijpen, niet alleen het Westen! DE WERELD MOET INGRIJPEN!" Dominique heeft geen tijd voor dit soort dingen: "Wij krijgen al genoeg te verduren met de economische crisis en dan nog meedoen met de corrupte illuminati partijen? Alsjeblieft…" Kim betwijfelt over het effect van Westers ingrijpen: "Er worden mensen op de meest gruwelijke beestachtige manieren afgeslacht. Iemand moet ingrijpen, alleen ik vraag me af of interventie vanuit het Westen niet een tegenovergesteld effect zal hebben.."
Ster advertentie
Ster advertentie