STER Advertentie
STER Advertentie

CritiX: Vrouwen als twerkende lustobjecten

Woensdag 28 augustus 2013 - 12:47 uur

|

Door:

Salomé

Twerkende meiden, trillende billen en vooral lekker veel bloot in clips. Is het vrouwonvriendelijk? Willen vrouwen gewoon zelf ook als lustobject gezien worden? Of is het empowering? Pussy power y’all! Zarayda onderzocht het dinsdag met de stelling ‘Vrouwen willen zélf als lustobject gezien worden’. 62% van de FunX luisteraars was het hiermee eens.

Ontwikkeling
De jonge feministe Hadjar Benmiloud had een theorie over waarom Miley Cyrus zich half naakt, twerkend over het podium begaf op de MTV VMA’s. Zij ziet het als onderdeel van een ontwikkelingsritueel. "Als jong, opkomend sterretje dat moet bewijzen dat ze geen Disney prinses meer is, moet Miley Cyrus haar seksualiteit laten zien." Bij mannen werkt dat trouwens andersom, meent Hadjar. "Die moeten juist serieus worden om te laten zien dat ze geslaagd zijn. Zoals Justin Timberlake."

{audio}http://download.omroep.nl/funx/interviews/hadjar.mp3{/audio}Uiterlijk vs intelligentie
De FunX luisteraars gingen ook los over de stelling. Zo werd er gezegd “Als je geen jongens hebt die op je vallen, is je intelligentie niks waard”.

{audio}http://download.omroep.nl/funx/interviews/Twerkwomen.mp3{/audio}

Facebook reacties
Op Facebook vertelde Suave dat het allemaal een doel heeft: "Zonder alle aandacht zou een vrouw zich lelijk voelen… vandaar alle make up en dat soort dingen." Ugur schrijft dat het een vrouwelijke denkfout is: "Ze willen er zogenaamd zelfverzekerd uitzien, terwijl ze als lustobjecten rondlopen."  Thiodora spreekt de mannen op Facebook boos aan: "De mannen moeten niet zo oordelen. Jullie vragen om die meisjes en daarna dumpen jullie ze voor een goede vrouw waar ze mee willen trouwen."

 

Populair op FunX.nl

  • Akwasi opnieuw bedreigd nadat foto's van zijn huis op Facebook zijn gedeeld

  • Banken scherpen criteria voor hypotheken nog verder aan

  • Deze Temptation 2020-verleider is vader geworden

  • 'Entanglement’ van Jada en August leidt tot genadeloze memes

  • Politie bevestigt: lichaam Naya Rivera gevonden in meer in Californië

  • Jongen (14) neergestoken in Rotterdam, twee meisjes (17) aangehouden