FunX

"Ook intelligente mensen geloven in God"

  1. Newschevron right
  2. "Ook intelligente mensen geloven in God"
Uit onderzoek blijkt dat mensen met een grotere intelligentie minder geloven. Om te checken of dit klopt, legde Zarayda maandag in CritiX de volgende stelling voor aan jou: ‘Intelligente mensen geloven niet in God!’ Uiteindelijk vond 80,4% de stelling bullshit.

Intelligent -> atheïst
Gino vertelde in de show dat intelligente mensen eerder neigen naar atheïsme, omdat ze meer kennis hebben vergaard. Nina was het totaal oneens met hem, volgens haar heeft intelligentie niets met geloof te maken: "Ik ben wel intelligent, maar dat wil niet zeggen dat ik niet in een bepaalde God kan geloven."



Godvoordomme
Pascal, die je misschien beter kent als hiphoppionier Def P van Osdorp Posse, heeft ooit een track gemaakt over dit onderwerp: Godvoordomme. In dit nummer bestempeld de beroemde rapper gelovigen als dom. "Dat nummer heb ik gemaakt om te prikkelen en als er een groep is die geprikkeld moet worden, zijn het de gelovigen wel want zij doen alsof ze de wijsheid in pacht hebben maar ze weten niets zeker."



De stelling riep op Facebook ook veel reacties op. Zo vindt Komal dat iedereen ergens in kan geloven, maar dat er altijd verschil is: "De ene heeft een sterkere binding met het geloof dan een ander." Marlies is het eens met de stelling en ziet daar de oplossing voor wereldvrede: "Dan zouden er tenminste ook eens wat minder oorlogen zijn en terroristische aanslagen!" Gailtje denkt daar anders over: "Alleen onintelligente mensen linken kennis en wijsheid met geloof… het staat los van elkaar."

Ster advertentie
Ster advertentie