FunX

'Kennis' vertelt over aanpak loverboy Saban B

  1. Newschevron right
  2. 'Kennis' vertelt over aanpak loverboy Saban B
De laatste tijd hoor je weinig meer over loverboys, terwijl het probleem nog steeds bestaat. Volgens Nationaal rapporteur mensenhandel en seksueel geweld tegen kinderen, Corinne Dettmeijer, signaleert Jeugdzorg niet genoeg signalen van de slachtoffers. Dat is best opmerkelijk aangezien iedereen het slachtoffer kan worden van loverboys.Of is dat niet zo? Vandaar de CritiXstelling: ‘Iedereen kan vallen voor de charmes van een loverboy’. Uiteindelijk was 55,3% het daarmee oneens.

'Kennis van loverboy Şaban B.'

Aan het eind van de CritiXshow belde een jongen die zei een kennis te zijn van loverboy Şaban B. Hij vertelde over de aanpak van de voortvluchtige crimineel: "Loverboys hebben twee kanten. Aan de ene kant doet hij alles voor haar en aan de andere kant slaat en gebruikt hij haar. En dat allemaal voor geld." De anonieme beller vertelde dat de meisjes zo in de prostitutie terecht zijn gekomen> "Hij liet op die manier veel meisjes in de prostitutie werken. Ik heb alles gezien en niets gezegd. Af en toe gaf hij een meisje aan mij waar ik op moest letten. Ik voel me zo schuldig, maar ik was ook erg bang voor hem."



Slachtoffer van loverboy

Zarayda sprak ook met Linda, een ex-slachtoffer van een loverboy. Ze was twintig toen ze een relatie kreeg met een loverboy: "Alles veranderde in een discotheek waar iemand met mij flirtte. Mijn vriend kwam vervolgens naar me toe en sloeg mij in elkaar. Daarna nam hij mij mee naar de roze buurt en dwong mij de prostitutie in. Ik kwam gewoon uit een harmonieus gezin, dus we moeten af van het idee dat alleen meisjes uit gebroken gezinnen dit overkomt."

Open Ogen


Linda werd uiteindelijk gered doordat iemand haar herkende en dat vertelde aan haar familie: "Zo hebben we een plan verzonnen en zo ben ik achter de ramen weggehaald." Linda heeft nu een stichting voor slachtoffers van mensenhandel opgericht: Open Ogen.




"Intelligentie is het probleem"
Op Facebook zorgde de stelling voor behoorlijk wat reacties, zo vindt Khashayar dat de slachtoffer de schuldige is, omdat ze zo naïef zijn. Leyla onderstreept dat en voegt eraan toe dat jongens slim zijn en weten hoe ze het aan moeten pakken. Virginia ontkwam aan de loverboys: "Ik was te sterk voor ze. Mijn stiefzus trapte er wel in." Faroug zegt dat het aan intelligentie ligt: "Het zijn niet zo vaak HBO studenten. Eerder sletten die je in Hollywood tegenkomt of die meiden die op negers vallen, een beetje die naïeve figuren."

Ster advertentie
Ster advertentie