FunX

"Kind weet wat echt of een spelletje is"

  1. Newschevron right
  2. "Kind weet wat echt of een spelletje is"
Zombies afschieten, een mooie bal in de kruising rammen of ontsnappen in een nieuw fantasieleven? Ouders weten soms niet wat ze met hun gamertjes aanmoeten. Moeten ze zich zorgen maken om hun kids? Vandaar de CritiXstelling: 'Ouderen maken zich te druk om het gamegedrag van jongeren'. 61% was het oneens met de stelling.

Gamer: Keizer

Angelique sprak in CritiX met rapper Keizer die vindt dat je een beetje verslaafd mag zijn: "Als je maar geen slechte dingen doet en doet wat je moet doen of regelen. Verder: ga los en geniet ervan!" Sabiha belde naar FunX om doodleuk te vertellen dat haar zusje er een sport van heeft gemaakt om hoeren te vermoorden in GTA. Dick Trubendorffer, die werkzaam is bij een verslavingskliniek, kwam met een ernstig voorbeeld van een gameverslaafde die ze hebben behandeld.



Gamer: Bokoesam

Bokoesam vertelde in CritiX dat zijn ouders geen grote rol hadden in zijn gamegedrag, omdat ze wisten dat hij het gewoon als een spel zag: "Een kind weet ook wel wat realiteit of een spelletje is. Ik ging op mijn tiende niet met een pistool over straat om mensen uit de auto te halen." Bokoesam's moeder keek weleens mee als hij FIFA of GTA speelde en zijn vader vond het zelfs leuk. Bokoesam wordt binnenkort zelf vader en zijn kind mag ook aan de GTA: "Dat hoort ook een beetje bij het kind zijn," vertelt de rapper in CritiX.



Derek Otte: Game Boys

Derek vermoord graag soldaten, speelt daarna met zijn homie Messi en bestuurde dezelfde nacht nog een vliegtuig. Wat is de invloed van zijn ouders daarop? Je hoort het allemaal hieronder:



Facebook

Gamen heeft Jessie juist iets geleerd: "Mijn Engels in onwijs goed geworden door het gamen." Sadie traint haar brein: "Gamen stelt je hersens in staat om bepaalde delen te gebruiken als je moet puzzelen in een spel, je moet oplossingen zoeken en eigenhandig train je zo je hersens." Kevin is het niet met Jessie en Sadie eens en vindt dat ouders moeten oppassen: "Het is wel iets waar je je druk om moet maken als ouder. Door te veel gamen kan je je afsluiten van het sociale leven."

Ster advertentie
Ster advertentie