FunX

Spoken: The Venus Project en objectivisme

  1. Newschevron right
  2. Spoken: The Venus Project en objectivisme
Het kapitalisme is een politiek-economisch stelsel waarbij de productiemiddelen (arbeid, gebouwen, grondstoffen en machines) en verbruiksgoederen volledig in particulier bezit zijn en waarin gestreefd wordt naar een zo groot mogelijke winst. Is dit systeem wel houdbaar in de huidige maatschappij waar we nu in leven? Misschien moet er wel gekeken worden naar alternatieven als 'The Venus Project'.

Objectivisme

Student politicologie Yernaz Ramautarsing is een aanhanger van het objectivisme. Dit is een filosofie ontwikkeld door de Amerikaanse filosofe Ayn Rand. Zij heeft onder andere de opvatting dat het eigen geluk van de mens het hoogste doel moet zijn. Is dit niet heel erg egoïstisch? Manu spreekt met hem hier over.

Duidelijke Taal

De voorstelling GEWELD van theatergroep LikeMinds ging afgelopen week in première. De Amsterdamse rapper Akwasi speelt hier ook in. Hij licht deze week zijn Duidelijke Taal keuze van Dead Prez toe. Volgens Akwasi zou Zwart Licht niet hebben bestaan als Dead Prez er niet was. Via deze mc’s heeft hij kennis gemaakt met Marcus Garvey, Malcolm X en Martin Luther King.

Spoken met Manu
{audio}http://download.omroep.nl/funx/ondemand/spoken/spoken_201311102100.mp3{/audio}
(rechter muisknop > doel opslaan als)

Lauryn Hill - Consumerism
Lost Children Of Babylon - The Venus Project
Busta Rhymes - Gimme Some More
Ice Cube - Everythang's Corrupt
Akwasi Ft. Rob de Kay - Wedstrijd
Dead Prez - Turn Off The Radio (Duidelijke Taal: Akwasi)
Murs Ft. Sick Jacken & Uncle Chucc - The Problem Is...
Reflection Eternal - Ballad Of The Black Gold
Ster advertentie
Ster advertentie