FunX

Nicolas-Iverson: "liever Hollands Got Talent"

  1. Newschevron right
  2. Nicolas-Iverson: "liever Hollands Got Talent"
Nicolas-Iverson vluchtte in 1989 met zijn familie uit Angola tijdens een heftige burgeroorlog. Bijna 25 jaar later bezit hij een eigen haarsalon in Amsterdam en toont de Angolees zijn zangkunsten veelvuldig op televisie bij onder andere The Voice en Hollands Got Talent, maar natuurlijk ook bij FunX!

Onderweg

Nicolas was eerder dit jaar te zien in The Voice, maar hij ging onlangs een nieuw avontuur aan bij Holland's Got Talent. Hij was één van Gordon's favorieten tijdens de auditieronde. Nicolas zong Abel's hitsingle Onderweg tijdens zijn auditie, omdat het één van zijn favoriete Nederlandstalige tracks is: "Het nummer is vet, geniaal geschreven en de opbouw van de lyrics is echt goed," aldus de zanger.

Hollands Got Talent vs The Voice

Als Nicolas-Iverson moet kiezen tussen de talentenjachten, dan gaat hij voor Hollands Got Talent. De grootste reden daarvoor vindt hij de vrijheid om te laten zien wat je kan. "Onderweg is echt een nummer dat op mijn stem ligt. Ik kan het mijn eigen draai geven." Dat zat anders bji The Voice, want daar werd het nummer (Keri Hilson - Knock You Down) voor Nicolas uitgekozen. "Bij The Voice moest ik een nummer zingen dat mij niet lag. Een slechte keuze want het was ook een nummer dat je niet echt gebruikt bij een auditie. Half rap, half zang, dat ligt niet op mijn stem."

Logisch

Een speciaal team van The Voice koos het nummer voor Nicolas. Hij gaf bij FunX aan dat hij wel snapt dat het zo is gegaan bij The Voice: "Als je een contract tekent, dan moet je er ook vanuit gaan dat er dingen gebeuren waar je het niet mee eens bent."

Ster advertentie
Ster advertentie