FunX

"Mandela bouwde brug tussen blank en zwart"

  1. Newschevron right
  2. "Mandela bouwde brug tussen blank en zwart"
Humberto Tan reageerde gisteravond in RTL Late Night geëmotioneerd op de dood van Nelson Mandela. De RTL-presentator vertelde in Start wat de Zuid-Afrikaanse leider voor hem betekend heeft.

"Voor mij is Mandela hét voorbeeld van politiek leiderschap en leiderschap," zei Humberto vanochtend in de FunX ochtendshow met Fernando. Hij prijst Mandela omdat hij de moeilijke weg nam na zijn vrijlating: "Hij koos voor de weg van verbinding, terwijl er geen verbinding was. Hij koos ervoor om blank en zwart bij elkaar te brengen en geen fouten te maken zoals zijn voorgangers. Hij bouwde bruggen. (..) Veel politici kijken tegenwoordig naar verschillen, terwijl we juist moeten kijken naar verbindingen."



Humberto Tan wist gisteravond nog niet dat Nelson Mandela overleden was, omdat hij live in de uitzending zat. De redactie vertelde het hem na het eerste gesprek. "We schakelden live naar een Afrika-correspondent en toevallig hadden we twee mensen aan tafel die Mandela al hadden ontmoet, Gordon en Goedele Liekens," zei de presentator in Start.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie