FunX

"Heteromannen zijn van nature anti-homo"

  1. Newschevron right
  2. "Heteromannen zijn van nature anti-homo"
De Melkweg heeft het optreden van Sizzla dat op 16 maart zou plaatsvinden, afgelast. Dat deden ze nadat hij op een Jamaicaans festival homofobe teksten zong. Naar aanleiding daarvan kon jij gisteren reageren op de stelling: "Nederlandse poppodia moeten artiesten met anti-homoteksten weigeren." Een kleine minderheid van 51% was het uiteindelijk eens met de stelling.

Tijdens de CritiX liveshow ontstond een stevige discussie nadat een luisteraar het volgende zei: "de weerzin van homoseksualiteit bij heteromannen van nature is ingebouwd." Kort daarna belde een vrouwelijke luisteraar in met een scherp antwoord. Hoe dat afloopt, hoor je hieronder.



Reggaezanger Smiley snapt dat De Melkweg Sizzla weigert, maar hij is het er niet mee eens. Volgens hem is het een vorm van censuur waar vooral de fans onder zullen lijden. De zanger van de XChart hit Sound Di Alarm vindt dat in een vrij land als Nederland zo'n optreden moet kunnen.

Smiley gaf in CritiX ook aan dat Sizzla's gedachtegang niet zo gek is in Jamaica: "Ik ben in Jamaica geweest en daar merk je dat het grootste deel van de bevolking anti-homo is. Als je daar vandaan komt en met die ideologie bent opgegroeid, dan gaat het over in je muziek." Zelf schrijft hij liever over andere topics zoals liefde, politiek en blijdschap: "Ik ben niet anti-homo."



Wil jij nog iets kwijt over dit onderwerp of zien wat anderen te zeggen hebben? Surf dan hieronder naar FunX Facebook!

Ster advertentie
Ster advertentie