FunX

Diggy Dex vaart eigen koers met vierde album

  1. Newschevron right
  2. Diggy Dex vaart eigen koers met vierde album
"Ik ben al vijftien jaar aan het rappen en het is nog steeds kut," zei Diggy Dex vanmorgen in Start. Maar van stoppen is geen sprake, want hij is klaar om weer gehoord te worden. Na een aantal jaar hard gewerkt te hebben aan negentien tracks, heeft hij zijn vierde album Do It Yourself uitgebracht. "Het was best een heftig proces. Ik was ook een beetje aan het zoeken naar wat ik muzikaal wilde. Het is best wel een beetje terug naar de basis, gewoon beats en rhymes, hip hop oldskool way, waar ik ooit mee ben begonnen. Die zoektocht was best een bevalling."

Met dit album vaart de rapper uit Amersfoort volledig zijn eigen koers. Hij vindt het belangrijk om zich hieraan te houden, omdat muziek op deze manier gewoon echt blijft en veel meer overkomt. "De essentie van muziek is er gewoon iets van maken en bij wijze van spreken in je eentje al helemaal los gaan in de studio. Het is voor mij nog duidelijker geworden dat dat je graadmeter moet zijn. Daarom heet het album ook Do It Yourself."

Reflecteren
"Het maken van muziek dat was toch ooit het allerbeste, waarom geeft het mij alleen maar stress dan. Ik weet het niet," is een line van het nummer Jongen en staat op het nieuwe album. Een "reflecterende track " is hoe Diggy het noemt. In dit nummer kijkt hij terug naar waarom hij als jongeling begon met het maken van muziek en alle twijfels die hij erover had. Hoewel het volgens Diggy niet altijd rozengeur en maneschijn is, overwint zijn liefde voor muziek de twijfel.





Ster advertentie
Ster advertentie