FunX

Dood door overdosis? No R.I.P. for you!

  1. Newschevron right
  2. Dood door overdosis? No R.I.P. for you!
De Amerikaanse acteur Philip Seymour Hoffman overleed onlangs aan een overdosis. De condoleances vlogen je op social media om de oren, maar er waren ook mensen die hem geen rust gunden: "Je stopt die naald zelf in je arm, dus no R.I.P. for you." Vandaar de CritiX stelling: 'Als iemand overlijdt aan een overdosis, heb ik geen medelijden.'

Egoïstisch
59% van de FunX luisteraars was het oneens met de stelling. Zo vertelde een ex-verslaafde aan Zarayda dat hij wel medelijden heeft met een overdosisslachtoffer, omdat diegene niet de juiste hulp heeft gekregen. Natuurlijk waren er ook mensen die het eens waren. Zo zei een andere luisteraar: "Als iemand bewust een overdosis neemt, dan vind ik dat de meest egoïstische daad die je zou kunnen verrichten."



Onbewust
Jimmy Geduld is een interventionist die verslaafden confronteert met de schade die hun verslaving doet bij dierbaren. Hij vertelde gisteravond in CritiX dat het een mentale en psychische ziekte is: "Als je onder invloed bent, dan weet je niet meer wat je bewust doet."

Ster advertentie
Ster advertentie