FunX

Altijd bang dat je partner je gaat verlaten?

  1. Newschevron right
  2. Altijd bang dat je partner je gaat verlaten?
Er gaat geen dag voorbij dat je je geen zorgen maakt dat je partner je gaat verlaten. De hele tijd maak je je zorgen dat hij of zij zijn/haar interesse in jou kwijtraakt en met een ander vandoor gaat. Kortom, je hebt last van verlatingsangst. Vanmorgen vertelde psycholoog Saskia de Bruin meer over dit probleem in Start: "Mensen die er eerder mee te maken hebben gehad, kunnen er meer last van hebben. Ook mensen die onzeker zijn." Dit is niet alleen lastig voor hunzelf maar ook voor hun partner.

Verlatingsangst en bindingsangst hebben overeenkomsten ondanks dat het contrasterende angsten zijn. Ze komen beiden uit dezelfde bron met nare ervaringen die iemand heeft gehad in het verleden. Hierdoor kan diegene niet normaal zijn in een relatie en daardoor de boel afhoudt of juist aanklampt. Vrouwen hebben vaker last van verlatingsangst en mannen juist van bindingsangst. Saskia raadt mensen die hier erg onder lijden aan om de hulp in te schakelen van een therapeut.

{source}
<iframe width="100%" height="450" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/133017360&amp;auto_play=false&amp;hide_related=false&amp;visual=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie