FunX

Waardoor ontsnapte Ali B aan faillisement?

  1. Newschevron right
  2. Waardoor ontsnapte Ali B aan faillisement?
Ali B doet The Voice of Holland, heeft een eigen productiebedrijf met Najib Amhali, maakt drie tv-producties (o.a. Ali B en de 40 wensen) waar hij zelf in zit. Daarnaast werkt Ali nog aan twee albums en speelt hij vijf dagen in de week een voorstelling. Oh en tussendoor doet hij óók nog wat boekingen. Ondanks die drukte, maakte hij toch tijd voor een interview met Fernando in Start.

Bijna failliet

Mensen denken vaak dat ze veel van Ali weten, maar hij weet zijn geheimen goed te verbergen. Wist jij bijvoorbeeld dat Ali B bijna failliet ging rond de tijd dat Lange Frans ook bankroet was? Ali vertelde dat hij in financiële nood kwam door een nieuw pand: "Ik had een pand van 1,2 miljoen euro gekocht, vlak voor de crisis. Na de crisis was het pand niets meer waard. Ik had een hele artiestenstal en een bedrijf en ik moest ze wel allemaal doorbetalen. Ik heb dat toen opgelost door reclame te maken voor koffie, terwijl ik helemaal geen koffie dronk."



Twee Ali B albums

Je hoort weleens geruchten dat Ali B de muziekwereld heeft verlaten voor het theater, maar dat klopt volgens Ali van geen kant. Hij is gewoon een perfectionistische artiest die momenteel aan twee albums werkt: "Ik ben eigen platenbaas en neem geen genoegen met minder. Ik had twaalf tracks en daar zijn er nog drie van over die ik goed genoeg vind."

Ster advertentie
Ster advertentie