FunX

Spoken: Leven in een Nederlandse sekte

  1. Newschevron right
  2. Spoken: Leven in een Nederlandse sekte
Het sekteleven is een vrij afgeschermde wereld, maar van tijd tot tijd komen er toch berichten naar buiten. Een van de bekendere sektes is die van Amerikaan Jim Jones, vanwege de 909 leden die tragisch aan hun einde zijn gekomen. Ook in ons land bestaan er sektes en daarom deed Manu in Spoken onderzoek het sekteleven in Nederland!

Sektes in Nederland
Frances Peters groeide op als Jehova’s Getuige, maar stapte na veertig jaar uit die gemeenschap. Tegenwoordig helpt ze mensen die uit een gemeenschap zijn gestapt bij het inrichten van hun leven. Carine Damen is de schrijver van het boek 'Ik was gek van geluk'. Ze sprak voor haar boek met sekteleiders en ex-sekteleden. Manu vraagt Frances en Carine in Spoken naar hun ervaringen in de Nederlandse sektewereld.

{audio}http://download.omroep.nl/funx/ondemand/spoken/spoken_201404062100.mp3{/audio}
(rechter muisknop > doel opslaan als)

Duidelijke Taal
Manu spreekt in het wekelijkse item Duidelijke Taal met filmmaker Oligar Da Paz. Hij en B.A.N.G. zijn het afgelopen jaar bezig geweest met de opnames van de film "Tear Up". Vechters en trainers worden in deze film geïnterviewd en vertellen hoe het is om nooit op te geven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.



1e uur:
Kilah Priest – B.I.B.L.E
Non Phixion – Cult Leader
Q-Tip – Believe
Erykah Badu – The Healer
Jedi Mind Tricks – Muerte
BangBang Ft. Kubus – Sound Of A Boy
Jay Z – D’Evils
J. Cole – Blow Up
Ster advertentie
Ster advertentie