FunX

"Geloof blijft in mijn hart, ook zonder gebedshuis"

  1. Newschevron right
  2. "Geloof blijft in mijn hart, ook zonder gebedshuis"
Het vertrouwen van Nederlanders in de kerk is de laatste twintig jaar nog nooit zo laag geweest als nu. Heb je als gelovige nog wel een kerk, moskee of synagoge nodig om een 'goede' gelovige te zijn of maakt het niet uit en komt geloof uit jezelf?

Zarayda had het geloof gisteravond centraal staan in CritiX en dat deed ze met jou en met de stelling: 'Gelovigen die niet naar een gebedshuis gaan, zijn hypocriet.' Een overgroot deel van de stemmers (85%) was het daar mee oneens.



Geloof zit in je hart
"Als ik niet naar de moskee ga, dan betekent het toch niet dat het geloof uit mijn hart is verdwenen?" Dat zei Atta de Tolk gisteravond in CritiX als reactie op de stelling en voegde daar het volgende aan toe: "Iedereen heeft zijn eigen gedachtes erover en natuurlijk ook een eigen invulling van het geloof. Of het mag, dat vind ik moeilijk om te zeggen."



Individualisering
Het valt Hoogleraar Joep de Hart op dat veel mensen wel geïnteresseerd zijn in religieuze of spirituele onderwerpen, maar dat ze niet goed zien waarom ze dan een kerk nodig hebben. "Dat hoort echt bij deze tijd van individualisering. Heel veel dingen zoeken mensen zelf uit en ze vinden het belangrijk dat ze persoonlijk geraakt worden."

Ster advertentie
Ster advertentie