FunX

Schoonheidsidealen, afro's en 'vogelnestjes'

  1. Newschevron right
  2. Schoonheidsidealen, afro's en 'vogelnestjes'
De CritiXstelling ging dinsdag over schoonheidsidealen en was naar aanleiding van Grazia-gate, waarbij Naomi Campbell's afro een vogelnestje werd genoemd. De hoofdredacteur van Grazia heeft haar excuses aangeboden en belooft dat er in het komende nummer een black hair special zal verschijnen.



Gezien de discussie op de Facebookpagina's van Grazia en FunX blijkt dat dit onderwerp diep zit. Dat bleek uit de foto's die volop ingestuurd werden via de FunX App, maar ook uit de uitslag van de CritiX stelling. 82% was het eens met: 'Het westerse schoonheidsideaal wordt in stand gehouden door ons allemaal.'

>


#Froreal

Presentatrice Veronica van Hoogdalem heeft een prachtige bos krullen, maar bij één van haar eerste fotoshoots werd haar gevraagd om haar haren te stijlen. "Op dat moment was ik in shock, omdat niemand het me ooit had gevraagd. Uiteindelijk heb ik het niet gedaan. Later bedacht ik me dat ze het misschien zei omdat ze mijn haar moeilijk te behandelen vond." Samen met haar vriend Digitzz, die genomineerd is voor meerdere FunX Music Awards, krijgen ze veel complimenten door hun opvallende afro's. Dat trotse gevoel willen ze naar buiten dragen via social media. Hoe ze dat doet vertelde ze zelf in CritiX.



"Modeblad zijn voor iedereen"

Claudia Straatmans is hoofdredacteur van Marie-Claire en had daarvoor dezelfde functie bij de Cosmopolitan. Zij vindt dat elke vrouw zich moet kunnen vinden in een modeblad. Claudia vertelt dat haar redactie er altijd voor zorgt dat er iets bij zit voor "kroeshaar, voor Aziatische types en alle multiculturele haartypes ter wereld."

Ster advertentie
Ster advertentie