FunX

"Echte macht is naar Europa gegaan"

  1. Newschevron right
  2. "Echte macht is naar Europa gegaan"
De Europese Unie heeft meer slecht dan goed gedaan volgens 53% van de stemmers op de CritiX stelling. Toch was niet iedereen het daar mee eens, zo zei een luisteraar dinsdagavond het volgende: "Laten we niet vergeten dat het Europa voor de EU niet lukte om uit grote oorlogen te blijven." Een andere luisteraar vindt dat bijna iedereen er sinds de invoering van de euro op achteruit is gegaan: "Ik woon hier sinds 1990 en ik hoor voor het eerst dat we in Nederland over armoede spreken. Over gezinnen zonder huis."



Dennis de Jong is SP vertegenwoordiger in het Europees Parlement. De Socialistische Partij is tegen de Europese Unie, maar niet tegen samenwerking met andere landen vertelde Dennis. Hij zegt dat Europa is doorgedraaid: "De echte macht in Nederland is naar Europa gegaan. Heel weinig mensen weten dat", vertelde hij in CritiX.



Chris Aalberts schrijft, spreekt en doceert over politiek en burgers in normale mensen taal. Hij zegt dat burgers weinig invloed kunnen hebben op de Europese Unie. Hoe dat precies zit, vertelde hij Hassan in CritiX.



Ster advertentie
Ster advertentie