FunX

Wat doet Wilders over vijf jaar?

  1. Newschevron right
  2. Wat doet Wilders over vijf jaar?
Ex-PVV'ers deden een boekje open in de documentaire Wilders Wereld. Daarin wordt gezegd dat met alle fouten en rare uitspraken van Geert Wilders, het niet lang meer duurt voordat beseft dat het niets aan deze politicus heeft. Zarayda ging in CritiX op onderzoek uit met de stelling: "Over 5 jaar speelt Wilders geen rol meer in de Nederlandse politiek" en 65% van de stemmers was het met haar EENS.



Samen

Jeffrey denkt dat er altijd iemand staat te springen om de plaats van Wilders in te nemen. Moes is het grotendeels met hem eens. "Hak je zijn kop figuurlijk af, dan groeien er twee voor in de plaats." De oplossing ligt volgens Moes bij democratie: "We moeten onze medelanders laten beseffen wat de goede en slechte punten zijn en samen toewerken naar een beter Nederland."



Wilders 4 ever

Politicoloog Kristof Jacobs gelooft dat Wilders en zijn Partij voor de Vrijheid altijd een rol zal blijven spelen: "Wat een rol speelt is een groep die zich niet vertegenwoordigt voelt en iets ziet in Wilders. Die denken hoe extremer je erin gaat, hoe meer er uiteindelijk zal gebeuren." Toch is volgens Jacobs ook een doemscenario voor Wilders en dat is een andere partij met een extreem rechts karakter die de PVV-kiezers naar zich toe trekt.



Ster advertentie
Ster advertentie