FunX

Rocky ontsnapt aan vuurgevecht in favela

  1. Newschevron right
  2. Rocky ontsnapt aan vuurgevecht in favela
Voetbalster Roxanne Hehakaija, beter bekend als Rocky, is terug van haar trip naar Brazilië. Ze was daar voor het project Favela Street Girls waarbij ze een straatvoetbalteam met meiden uit een favela begeleidde. De afgelopen tijd heeft ze het leven in een Braziliaanse sloppenwijk van dichtbij meegemaakt.

Gevaar
Rocky heeft bewust gekozen om in Brazilië in een favela te verblijven. Ze wilde zich tussen de meiden begeven. Dit was eigenlijk wel een gevaarlijke keuze. De politie is daar namelijk constant in gevecht met drugsbendes. Ze vertelde vanmorgen in Start dat ze ook zelf bijna midden in een vuurgevecht terecht was gekomen.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/152447654&amp;color=ff5500&amp;auto_play=false&amp;hide_related=false&amp;show_artwork=true&amp;show_comments=true&amp;show_user=true&amp;show_reposts=false"></iframe>
{/source}

Veel geleerd
Rocky heeft de meiden van het straatvoetbalteam het één en ander bijgebracht. Maar ze heeft ook van hun een aantal wijze lessen meegekregen. "Ik heb het idee dat ik heel veel rijker ben geworden in de zin van dat ik heel veel heb geleerd. Ik ben daar gekomen om de meisjes daar wat te leren maar ik heb ook ontzettend veel van hun geleerd.

Vooral de levensdrang die die mensen daar hebben is heel besmettelijk. De levensvreugde en blijdschap die de mensen daar hebben. Maar ook de sympathie die ze naar elkaar hebben, sociaal zijn, dat is iets waar Nederland ook van kan leren", vertelde Roxanne in Start.

Uitweg
Voor deze meiden die in armoede zijn opgegroeid, is voetbal de enige uitweg. Hiermee zijn ze volgens Rocky even uit de favela, uit de realiteit. "Als zij op het veld staan is het één en al vuur. Dan zingen en dansen doen ze gewoon constant. Het is heel tof om te zien," vertelde de voetbalster.

Street Child World Cup
Voor Roxanne is haar trip naar Brazilië helemaal geslaagd. Ze heeft het niet alleen ontzettend naar haar zin gehad, het voetbaltalent heeft de meiden ook heel wat bijgebracht op voetbalgebied. Mede hierdoor heeft ze met haar team de Street Child World Cup gewonnen.

Ster advertentie
Ster advertentie