FunX

Jodenhaat in Nederland: probleem of incidenten?

  1. Newschevron right
  2. Jodenhaat in Nederland: probleem of incidenten?
Bij het Joods Museum werden er vorige week drie joodse bezoekers doodgeschoten en een aantal mensen raakten zwaargewond. Wat zeggen deze gebeurtenissen? Is antisemitisme een groot probleem of zijn het incidenten? Zarayda ging op onderzoek uit met de stelling: "Antisemitisme is nog steeds een groot probleem in Nederland." Een kleine meerderheid (53%) stemde uiteindelijk ONEENS.



Joden en moslims

Wat opviel tijdens de show was de vergelijking tussen joden en moslims die gisteravond vaak ter sprake kwam in CritiX. Stryder stelt dat racisme en discriminatie een groot probleem zijn in Nederland: "Op het moment dat je het alleen over antisemitisme hebt en de ene vorm van discriminatie gebruikt om moslims te bashen, dus antisemitisme gebruikt om islamofobie te bevorderen, dan kan ik me daar niet in vinden. Ik ben tegen iedere vorm van discriminatie en racisme."



Meldpunt Discriminatie

Titus van het Meldpunt Discriminatie krijgt maandelijks te maken met meldingen van godsdienstdiscriminatie. Zij proberen het via de beheerders van desbetreffende website te laten verwijderen, maar als mensen daar niet toe bereid zijn, dan maken ze een dossier op en komt het bij het openbaar ministerie terecht.

Ster advertentie
Ster advertentie