FunX

SPOKEN: "Strijd in Irak is politiek, niet religieus"

  1. Newschevron right
  2. SPOKEN: "Strijd in Irak is politiek, niet religieus"
Sinds vorige week zijn er hevige gevechten los gebarsten in Irak. Nou ja, sinds vorige week. Je zou ook kunnen zeggen dat het sinds de invasie van de Amerikanen nooit rustig is geweest in Irak.

De soennitische terreurbeweging ISIS trekt al moordend van het Noorden van Irak naar het Zuiden, maar waar gaat die strijd eigenlijk over? De verschillen tussen soennieten en sjiieten? Of is het een meer politiek geladen strijd en gaat het om macht en invloed? Manu gaat in gesprek met Islamoloog Anne Dijk en de voorzitter van de sjiitische Ahl Al Bait jongerenorganisatie Waiel Alkhateeb over de verschillen tussen soennieten en sjiieten en de oorzaak van de instabiliteit van Irak.

Duidelijke Taal: Babs Gons
Manu ontving vorige week nog een hele delegatie dichters van Poetry Circle Nowhere in de studio. Babs Gons, de artistiek leider en founding mother van Poetry Circle Nowhere hangt dit keer aan de lijn in de rubriek Duidelijke Taal. Babs neemt namelijk deze week afscheid als artistiek leider van het woordkunstplatform en voert de dichter Carl Hancock Rux op als haar tekstuele inspiratiebron.

{audio}http://download.omroep.nl/funx/ondemand/spoken/spoken_201406222100.mp3{/audio}
(rechter muisknop > doel opslaan als)

Playlist SPOKEN
Lowkey – Terrorist
Brother Ali – Fajr
Shadia Mansour – Assalamu Aleikum
Pharoahe Monch – Agent Orange
Ab-Soul – Terrorist Threats
Carl Hancock Rux – Gut Bucket Blues (Duidelijke Taal: Babs Gons)
Lupe Fiasco – Muhammad Walks

Ster advertentie
Ster advertentie