FunX

Tekort aan urban films in Nederlandse bioscopen

  1. Newschevron right
  2. Tekort aan urban films in Nederlandse bioscopen
Je kan in Nederland weinig urban movies in de bioscoop zien. Binnenkort wordt dit tekort opgevangen door Da Bounce Urban Film Festival waarvoor je deze week kaarten kan winnen bij FunX.

Totstandkoming

"Er moest eigenlijk een soort stroming/platform komen die de urban lifestyle naar een professioneel niveau optilt. Zodoende ben ik aan de slag gegaan," zei DBUFF-oprichter Riguillo Wijngaarde in Start. Hij vertelde dat door het gemis door hem en mensen om hem heen hij dit concept tot stand heeft gebracht.

"Toen zijn we evenementen gaan organiseren qua lifestyle. Dus niet alleen muziek maar ook film, sport, comedy, spoken word en dat doen we allemaal onder het label Da Bounce," voegde Reguilllo er nog aan toe.

"De behoefte is er wel zeker"

Behoefte aan urban films

In Europese landen als Duitsland, Engeland en Frankrijk worden urban films goed bekeken in de bioscoop. Wijngaarde vindt het dan ook vreemd dat de Nederlandse distributeurs denken dat er hier geen markt voor is. "De behoefte is er wel zeker, dus ook bij de doelgroep ligt het niet. Puur bij de distributeurs die vinden dat er geen markt voor is," vertelde Riguillo.

Ster advertentie
Ster advertentie