FunX

Fotograaf Ilja Meefout houdt balans tussen gelikt en rauw

  1. Newschevron right
  2. Fotograaf Ilja Meefout houdt balans tussen gelikt en rauw
“Ik heb hem voor een deur gezet, twee keer geklikt en dat was het.” De bekende Snoop Dogg foto in Ajax-shirt was een feit. Dat allemaal door de magische klikjes van de gerespecteerde fotograaf Ilja Meefout. Vanaf morgen start zijn foto-expo Music is a Lifestyle in het kader van het Amsterdam Dance Event. Hij vertelde daar vanochtend meer over in FunX Start.

Wiz Khalifa, Snoop Dogg, The Game, Kelly Rowland, Mr. Probz, Salah Edin, het is een kleine greep uit de artiesten die in negen jaar voor Ilja’s lens hebben gestaan. Voor de expo heeft hij gekozen voor een greatest hits idee, maar dan in foto’s. “Ik moest het terugbrengen naar vijftien foto’s. Dat was heel moeilijk.”

Hip Hop op ADE, huh?
“Oldskool Hip Hop artiesten hebben heel veel Nederlandse DJ’s geïnspireerd die nu grote house DJ’s zijn. Zij draaien ook in Amerika en beïnvloeden de scene daar weer.” Met deze expositie wil de organisatie van ADE laten zien hoe deze genres invloed op elkaar hadden en nog steeds hebben.

Weinig woorden, groot talent
Ilja doet waar hij van houdt en die liefde is goed terug te zien in zijn werk. “Ik denk dat er altijd iets echts in zit.” Er is nog een hele lijst van mensen die hij wil vastleggen. Zo moet ‘Dr. Dre hem nog bellen’ en moeten emimem, Jay Z en Kanye West ook nog eens een keer langskomen.

De fotograaf is ook heel trots op de mensen met wie hij al gewerkt heeft. “Zoals bijvoorbeeld Mr. Probz. Het is tof om in al die jaren zijn hele evolutie te zien.” Om Ilja's tienjarig jubileum volgend jaar te vieren, wil hij heel graag een grotere expo opzetten en een boek uitbrengen.



Ster advertentie
Ster advertentie