FunX

FunX besteedt aandacht aan Giro 555 actie voor ebola

  1. Newschevron right
  2. FunX besteedt aandacht aan Giro 555 actie voor ebola
De Nederlandse televisie en radio besteden vrijdag 28 november aandacht aan de grote inzamelingsactie van de nationale actieweek Stop de Ebola-ramp. Net als bij andere wereldrampen, zoals de tsunami hulpactie in 2004, kan iedereen geld doneren op Giro 555. Ook FunX laat deze belangrijke gebeurtenis niet onopgemerkt voorbijgaan.Zo zijn er onder andere nieuwsupdates te horen van de landelijke actie. De shows Start en ClassX besteden er ook aandacht aan.

Alle euro's zijn welkom
"Op dit moment is er 3,8 miljoen euro ingezameld voor de slachtoffers van ebola, maar dat kan natuurlijk veel meer", vertelde persvoorlichter Barbara Bosma. Er zit een team van BN'ers klaar om alle gelddonoren te woord te staan. De kans is groot dat je ineens Ntjam Rosie, Froukje de Both, Jan Kooijman of Nicolette Kluijver aan de telefoon krijgt. Je kan zelf bepalen wat voor bedrag je doneert. "We zijn al blij met een paar euro, maar een cheque met een groter bedrag is natuurlijk ook welkom."

Van geld naar hulp
Aan het eind van de dag wordt het totaalbedrag bekendgemaakt. "Het geld wordt direct omgezet in hulp." Het wordt bijvoorbeeld ingezet voor traumabegeleiding van weeskinderen, voedsel voor mensen die in quarantaine verblijven, voorlichting en de bouw van medische- en opvangcentra.

Geen Giro 555 voor Artsen zonder Grenzen
Artsen zonder Grenzen doet niet mee aan de nationale actie. Zij zijn de belangrijkste hulporganisatie bij bestrijding van ebola, maar vinden het voor hen niet effectief. De organisatie is het niet eens met de manier waarop het geld wordt verdeeld.



Ster advertentie
Ster advertentie